Jim Anderson - mest kjent som Jim Wolden fra pyramideselskapet T5PC - soner for tiden en åtte måneder lang dom i Kongsvinger fengsel, og skylder over 38 millioner kroner etter sin personlige konkurs i 2006.

Likevel skal Anderson ha spilt en sentral rolle da det britisk-registrerte selskapet Manhattan Securities sikret seg en av Norges mest omtalte eiendommer, nemlig Asger Jensbys villa i Kongsvinger, skriver Dagens Næringsliv.

Ett av styremedlemmene i selskapet, Frank Scholten, sier til DN at Anderson (tidligere Wolden, red.anm.) er mannen bak kjøpet.

Scholten, som undertegnet kjøpsavtalen på vegne av Manhattan Securities, sier også at han fikk et stort beløp i betaling for å opptre på vegne av Manhattan Securities.

Hjelper til
Jim Anderson avviser overfor DN at han har kjøpt huset til seg selv.

- Jeg har ikke kjøpt huset gjennom Manhatten Securities selv, sier Anderson,

Han legger til at han nå hjelper til med å rydde opp i prosessen rundt salget, og sier at han har en kjøper på hånden.

Hvem det er vil han ikke si noe om.

«Ba meg signere»
Jim Anderson er kjent som en sentral aktør fra pyramideselskapet TP5C. Han ble aldri dømt for ulovlige forhold knyttet til pyramiden, men soner idag en tidligere dom for regnskapsrot og momsunderslag.

Etter at T5PC gikk konkurs i 2004, flyttet Anderson til ferieparadiset Marbella i Spania. Frank Scholten, som står oppført som sekretær for Manhattan Securities, har vært Andersons nabo i Marbella, der han driver med eiendom.

- Det var Jim som ba meg signere kontrakten, sier Scholten til DN.

Ingen offisielle papirer knytter Jim Anderson til Manhattan Securities. Selskapet finnes bare på en fiktiv adresse i London.

Solgt for 15 millioner
Asger Jensby i IT factory skal ha brukt 42 millioner kroner på å bygge villaen i Nestebyalleen på Kongsvinger. Da IT-factory kollapset ble presset fra kreditorene for stort for Jensby, som i januar 2009 måtte legge luksusboligen ut for salg.

Til lokalavisen Glåmdalen i Kongsvinger uttalte Anderson igår at det var hans idé å kjøpe Jensby-villaen, og at tanken var å leie den ut.

Scholten, som signerte kjøpekontrakten, sier han forstod det som om Anderson skulle bo i huset:

- Ja helt klart, sier Scholten.

Ikke betalt
Ifølge kjøpsavtalen skulle Manhattan Securities ha gjort opp for Jensby-villaen innen 15.februar.

- Den er ikke gjort opp for ennå, sier eiendomsmegler Stian Holst Johansen i Poppe & Co.

Han sier han har vært i dialog med kjøper og selger hele veien, og informert om at det ikke har kommet noe oppgjør.

- Hva sier kjøper til det?

- De hevder de skal få gjort opp, men det ser vel ut som det ikke skjer, og at man bør vurdere et dekningssalg, sier Johansen.

I forkant av salget skal Johansen ha tatt kontakt med kjøpers bank i Spania for å forsikre seg om at det fantes midler.

Ingen penger
Frank Scholten bekrefter at villaen ennå ikke er betalt.

- Det er ingen penger i selskapet, sier Scholten.

- Hvorfor skrev du kontrakten da?

- Fordi Jim ba meg om å gjøre det.

Les også:

Wow! 4 millioner % avkastning i året

Gigant-villa solgt til dumpingpris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.