Stein Erik Hagen forbereder seg på dårligere tider, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg tror flere vil stramme inn livremmen, sier Hagen til avisen.

Hagen tror det private forbruket blir lavere, at næringslivets inntjening vil falle og at veksten vil flate ut – og at vi kanskje ikke får vekst i det hele tatt.

- Men hvis vi sammenligner med den høye veksten vi har hatt de senere årene, så hadde vi det jo bra før også. Det er bare snakk om en omstilling, kanskje vi har levd litt for godt en periode, sier Hagen til DN.

Opptelling i klesskapet
Selv har han tatt opptelling i klesskapet og funnet ut at han har dresser og sko for et par år fremover.

– Sånn tror jeg det er for de fleste av oss. Vi kan kjøre bilen vår litt lenger og vi kan slite på skjortene våre litt til. Vi kan for eksempel bytte ut snippene og ikke hele skjorten, slik som jeg gjør, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Den tidligere Rimi-eieren forteller at han i flere år allerede har sendt skjortene til en skredder i England som bytter ut snippene.

– Det er klart at hvis alle over tid gjør litt sånn, så vil forbruket gå ned, og over tid vil inntjeningen i næringslivet gå ned, sier han til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.