Tiltakene for å øke det europeiske stabiliseringsfondet EFSF til én billion euro kommer ikke i mål, noe som tvinger frem vurderinger av en rolle for Den europeiske sentralbanken (ESB) for å isolere Spania og Italia fra gjeldskrisen.

Det opplyser to personer med kjennskap til samtalene til Bloomberg News.

De 17 finansministrene i eurosonen vil møte dagens selvsatte frist på å finne ut hvordan man skal belåne EFSFs 440 milliarder euro, men dette vil sannsynligvis ikke øke fondets kapasitet til målet om en milliard euro.

En mulig løsning for belåning er å garantere for 20-30 prosent av nye obligasjonssalg. Et slikt valg vil møte en troverdighetstest i markedet og kan kanskje ikke være klar før januar, ifølge kildene.

Finansministrene i euroområdet vil i dag ha begynnende samtaler rundt å kanalisere ESB-lån til land gjennom Det internasjonale pengefondet (IMF). Målet er å få ESB frem i førersetet uten å bryte dets forbud mot direkte utlån til myndigheter, ifølge kildene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.