Den norske fjellklatreren Siv Harstad (45) kjemper for å komme seg ned fra Mount Everest i live etter at hun ble snøblind da hun alene nådde toppen på verdens høyeste fjell.

Harstad kom opp på toppen torsdag. Det ble sendt opp en ekstra klatresherpa, og to av de mest erfarne nepalske klatrerne hjalp henne ned til den første leiren, opplyser Harstads kontaktperson Guri Anne Hansen til NRK..

Ifølge NRK har Harstad fortsatt flere tusen meter igjen å klatre ned. Den største utfordringen blir å komme seg over en 600 meter høy isfoss med flere bresprekker og dramatiske formasjoner som stadig er i endring.

– Det er satt ut stiger og tau for å balansere på. Om hun har klart å komme seg over dette terrenget har vi ikke fått svar på ennå, sier Hansen fredag ettermiddag.

Harstad, som er fra Møre og Romsdal, er den første norske kvinnen som har klatret alene opp Mount Everest fra sør.

Les også: Byavisa i Trondheim legges ned

UDI avlyser opprettelse av 8.000 mottaksplasser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert: