31 år gamle Honnold fra Nord-Carolina har drømt om å klatre den mektige fjellveggen uten noe sikkerhetsutstyr i åtte år. Men hver gang han så opp mot toppen av den 914 meter høye veggen El Capitan, mistet han motet.

Men denne helgen nådde han toppen etter fire timers klatring med bare sine hender og føtter til hjelp.

– Jeg var ganske oppstemt. Jeg har nok aldri vært lykkeligere. Dette er noe jeg har tenkte på så lenge og drømt om og jobbet så hardt for, sier Honnold om klatreturen.

Han begynte å den historiske klatreturen for to år siden. Han beregnet ruten utallige ganger og klatret den flere ganger med sikkerhetsutstyr. Slik lærte han seg hvert hull han måtte gripe i og måten han måtte plassere kropp en sin på.

Det vanskeligste partiet er rundt 700 meter opp fjellveggen der det bare er hull store nok for en tommeltott.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På klokkemessen snakker ingen om Apple Watch
De tradisjonelle klokkeprodusentene blir utfordret av elektronikkbransjen om å lage smartere produkter. Vi har snakket med fire produsenter som har hver sin tilnærming til hvordan klassiske ut kan bli «smartere».
03:11
Publisert: