Aker Solutions har sikret seg en konseptstudie-kontrakter for karbonfangst på Yaras amoniakk-anlegg på Herøya og Norcems produksjonsanlegg i Brevik, ifølge en melding onsdag. 

- Optimalisering av karbonfangt vil være nøkkelent til å møte globale klimamål. Tilliten vi har fått fra Yara og Norcem viser at vi er i ferd med å taen ledende rolle i dette avgjørende teknologiske fremstøtet, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i meldingen.

Norcem og Yara er blant tre selskaper som konkurrerer om å motta statsstøtte for å bygge og drive et fullskala karbonfangtanlegg ved sine fasiliteter. Norske myndigheter planlegger å finansiere minst ett av anleggene, som kan være i drift fra 2022, ifølge Aker Solutions.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans store energivalg.
Hvordan skal Japan produsere energi når alle atomkraftverkene fases ut.
01:54
Publisert: