Begge selskapene har måttet redusere driften betraktelig som følge av at hovedkilden til kraft er utilgjengelig. Bakteppet for hendelsen er onsdagens flom ved Braskereidfoss kraftverk onsdag.

– Vi har ikke strøm nok til å kjøre anlegget vårt for fullt, og konsekvensen er redusert drift. Vi har rett og slett ikke tilgang til den kraften vi trenger, sier Kristian Hanssen, administrerende direktør ved Forestia på Braskereidfoss.

For Moelven Våler as er byr situasjonen på tilsvarende utfordringer.

– Vi har ikke energi nok til å drive saglinjen, så det blir ikke sagd en tømmerstokk slik det er nå, sier Styrbjörn Johansson, direktør for Moelven Våler.

Kraftverket på Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet ble onsdag rammet av store vannmengder som følge av en feil ved flomlukene.

Det medførte at strømtilførselen forsvant og den er fortsatt ikke tilbake i drift.

Begge selskaper undersøke alternative løsninger for å tilegne nødvendig kraft til å drive normal produksjon.

– Per nå vet vi ikke noe om når dette kan bli rettet opp, men vi håper selvsagt at vi får tilbake full strømtilgang så fort som råd er før konsekvensene for industrien blir større, sier de to industrilederne på Braskereidfoss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.