Blackrock mener at det ikke gjøres nok for å stanse global oppvarming. Som en følge har 244 selskap blitt satt på en «watch list» for manglende fremdrift innen klimavennlige tiltak, skriver avisen Financial Times.

I tillegg har forvalteren tatt grep gjennom generalforsamlinger ved å blant annet ikke stemme for gjenvalg av enkelte direktører i 53 selskap, skriver Financial Times.

Ifølge avisen dreier det seg om alt fra oljegiganten ExxonMobil, den svenske bilprodusenten Volvo og den tyske bilprodusenten Daimler.

Skal bli strengere

Blackrock-toppsjef Larry Fink uttalte i januar at det skulle bli strengere mot selskap som er for trege med å ta grep for å bremse global oppvarming. Det har innebåret å dumpe blant annet kull-aksjer og bruke stemmeretten på generalforsamlinger.

Financial Times viser til en rapport fra Blackrock tirsdag, der forvalteren sier at de gjenværende 191 selskapene risikerer «voting action» dersom det ikke kan vise til betydelig fremdrift innen 2021.

I en rapport som ble utgitt på tirsdag, sa den New York-baserte gruppen at den hadde satt 244 selskaper «på vakt» for utilstrekkelig fremgang i klimaspørsmål.

– Vår tilnærming til klimaspørsmål er å fokusere innsatsen på sektorer og selskaper der klimaendringer utgjør den største materielle risikoen for våre kunders investeringer, sa gruppen ifølge Financial Times.

Blackrock har tidligere fått kritikk for å ikke ta grep når det gjelder klima, tross uttalelser om faren ved global oppvarming.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.