Den ambisiøse planen har som mål å fjerne karbonavtrykket, ikke bare i selve konkurransene, men også når det gjelder transport av lag, biler og utstyr verden over, opplyser Formel 1-arrangørene, skriver DPA.

Arbeidet med å redusere klimaavtrykket starter umiddelbart, men allerede i 2025 vil arrangørene fjerne bruken av engangsplastikk ved sine arrangementer. Alt avfall skal også gå til gjenbruk eller blir kompostert.

– Når vi lanserer den første bærekraftsstrategien noensinne for Formel 1, må alle deler av organisasjonen ta sin del for at vi skal takle dette globale problemet, sier Formel 1-sjef Chase Carey.

– Ved å utnytte det enorme talentet, lidenskapen og drivkraften for innovasjon som alle medlemmer av Formel 1-sporten har, håper vi at kan få en positiv innvirkning på miljøet og lokalsamfunnene vi opererer i.

Carey sier at de moderne hybridmotorene er de mest effektive i verden, og at de leverer mer kraft og bruker mindre drivstoff – og dermed også mindre CO2 – enn noen annen bil.

Men Formel E-serien, som kun bruker elektriske biler, har gitt Formel 1 konkurranse, ettersom flere produsenter har flyttet sine investeringer dit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.