Det norske energiselskapet hadde lagt inn anbud om å bygge ut en vindpark med en kapasitet på 1.100 megawatt (MW) i et havområde selskapet leaser utenfor delstaten New Jersey, skriver Teknisk Ukeblad.

I stedet ble det besluttet fredag at danskene får lisensen, som er den desidert største i USA så langt. Ørsted, som er verdensledende på havvind, kjøpte i fjor amerikanske Deepwater Wind, som har vunnet flere anbud i USA. Deepwater har blant annet bygget landets første havvindpark, Block Island.

Equinor har to lisenser for utbygging av havvind i USA, og er med i konkurransen om å bygge ut en park på 800 MW utenfor New York.

Energidepartementet i USA mener det kan bli bygget ut 22 gigawatt (22.000 MW) med havvind innen 2030. Bare i delstaten Massachusetts er det planer om utbygging av 9 gigawatt.

Til sammenligning er Norges største vindkraftanlegg, Roan vindpark i Trøndelag, på 256 megawatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.