Rapporten som skal offentliggjøres onsdag, er laget av 104 forskere som viser til totalt 7.000 vitenskapelige publiseringer.

Flere kilder hevder overfor nyhetsbyrået AFP at Saudi-Arabia forsøkte tirsdag å undergrave forskningen som underbygger spesialrapporten, men rapporten har siden blitt undertegnet av også det arabiske landet, skriver CBS News.

Millioner må flykte

Rapporten kommer til å konkludere med at global oppvarming og menneskeskapt forurensning vil påvirke isbelagte områder på en måte som skaper problemer over hele kloden.

Isbreer som smelter og flere varmebølger til havs, vil ifølge rapporten føre til at havnivåene øker så mye at millioner av mennesker må flykte.

Det knyttes stor usikkerhet til hvor mye havet vil stige som følge av utviklingen i Antarktis. Det siste anslaget fra FNs klimapanel tyder på at isen herfra vil forårsake en stigning på maks 16 centimeter innen 2100.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.