Fritt Ords Pris er en ytringsfrihetspris. Fritt Ord peker på at klima- og miljødebatten er en usedvanlig tøff samfunnsdebatt å delta i, der aktivister møter motstand av mange slag.

Svenske Greta Thunberg på en klimademonstrasjon i Berlin forrige måned.
Svenske Greta Thunberg på en klimademonstrasjon i Berlin forrige måned. (Foto: Tobias Schwarz/NTB scanpix)

– Natur og Ungdom og Greta Thunberg gjør en stor innsats i vår tids viktigste debatt ved å insistere på at det ikke først og fremst er mer kunnskap og bedre analyser som nå trengs, men handling og tiltak, sier Stiftelsen Fritt Ords styreleder Grete Brochmann.

– Dette gjør de på både saklige og engasjerende måter: Natur og Ungdom ved å mobilisere over lang tid i enkeltsaker, sist ved skolestreikene – Greta Thunberg ved å skape seg et ytringsrom som enkeltmenneske og på kort tid få globalt gjennomslag, sier Brochmann.

Prisen er på 500.000 kroner. Prisutdelingen skjer i operaen 8. mai.

Klimakrisen fikk Greta Thunberg inn i en depresjon. Les D2s sak om hvordan nordmenn rammes av klimaangsten her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den svenske psykologen behandler pasienter med klimaangst
Karin Kali Andersson er klimapsykolog
01:01
Publisert: