Flere regioner i India har i hele år vært rammet av en akutt vannkrise etter måneder med hetebølge og påfølgende tørke. Samtidig er andre regioner nå rammet av ekstrem flom på grunn av monsunregnet.

I Indias 6. største by Chennai med over 4,6 millioner innbyggere er alle de fire reservoarene som har forsynt byen med drikkevann tørket fullstendig inn. Byen er blitt avhengig av å frakte inn vann med tankbiler, og mange har knapt vann til overs til kroppsvask og klesvask.

– Ødeleggelsene har nettopp begynt. Hvis regnet svikter oss i år også, er vi fullstendig tilintetgjort, sa en offisiell talsperson til BBC i juni.

I delstaten Assam i nordøstlige India er krisen like stor etter voldsomme oversvømmelser og jordskred som følge av kraftig nedbør. De siste to ukene er 4,3 millioner mennesker tvunget til å forlate sine hjem på grunn av stigende vannmasser, skriver Aljazeera.

Totalt er over 1800 landsbyer i Assam oversvømmet, skriver BBC.

– Som om vi forbereder krig

Monsunperioden i India varer vanligvis fra juni til september, og forårsaker hvert år død og ødeleggelser.

– Flomsituasjonen er blitt svært kritisk med 31 av 32 distrikter berørt. Vi arbeider som om vi forbereder krig for å håndtere flomsituasjonen, sa delstatsminister Sarbananda Sonowal til reportere ifølge Aljazeera.

I delstaten Himachal Pradesh kollapset blant annet en fireetasjes bygning på en åsside. Minst 14 personer ble drept, inkludert 13 soldater, mens redningsarbeiderne klarte å redde 28 overlevende ut av ruinene, ifølge en uttalelse fra Statsministerens kontor, skriver Aljazeera.

1,9 millioner mennesker skal ifølge Reuters ha flyktet fra sine hjem i den østlige delen av Bihar der fem elver har gått langt over sine bredder.

I fjor omkom over 1200 personer i hele regionen under monsunperioden i det som ble beskrevet som den verste øversvømmelsen i Kerala-provinsen på nesten 100 år, skriver BBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.