Samme dag som Den tunisiske dialogkvartetten mottar Nobels fredspris, lanserer Bellona et nytt prosjekt i det nordafrikanske landet.

– Vann, mat og energisikkerhet er nært knyttet til stabilitet og demokratiutvikling, sier Joakim Hauge, som er sjef for Sahara Forest Project (SFP).

Tunisia-satsingen er en del av SFP, som ble lansert i 2009. Konseptet går ut på å bruke solenergi og saltvann til å dyrke mat og andre vekster og produsere ferskvann i ørkenområder.

I første omgang skal det gjennomføres en studie av mulighetene for å gjennomføre dette i Tunisia. Studien støttes av Utenriksdepartementet.

– På sikt skal ikke dette bare produsere sårt tiltrengt vann, mat og ren energi, men også bidra til kunnskapsoverføring og nye framtidsrettede og grønne jobber i Tunisia, sier Hauge, som er broren til Bellonas grunnlegger Frederic Hauge.

Bellona er en av flere eiere av Sahara Forest Project.

Les også:

Sjeføkonom: Kan bli en massiv krone-styrkelse

Se DNtv: Løpervennlig lunsj #winningfood

Winning food 2: Lun rødbetsalat på en seng av ruccola
Profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim og komiker og treningsentusiast Nils-Ingar Aadne lager rødbetsalat.
04:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.