I en tale tirsdag sa Kerry at han har nedsatt en egen gruppe som skal sørge for at kunnskap om klimaendringene blir integrert i utformingen av USAs utenrikspolitikk.

Målet er blant annet å vurdere hvilke land som risikerer konflikter på grunn av endringer i klimaet.

– Da kan vi bedre innrette diplomatiet og bistanden vår til å hjelpe de landene til å bli sikrere og mer robuste, og mindre utsatt for krig og humanitære kriser, sa Kerry.

Delte meninger

Han antydet at tørke i Nigeria kan ha vært en medvirkende årsak til framveksten av den ytterliggående opprørsgruppen Boko Haram.

Blant eksperter som forsker på konflikter, er det delte meninger om hvorvidt klimaendringer vil bli en viktig årsak til krig.

Enkelte forskere mener menneskeskapte klimaendringer og tørke har vært en medvirkende årsak blant annet til krigen i Syria.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Global oppvarming truer flere av verdens største byer

 
– En klimabombe vi ikke må detonere