Mens noen måtte slåss mot orkaner, skred og enorme vannmengder, ble andre rammet av ekstrem varme og tørke. Met Office, britenes meteorologiske institutt, tror ikke det nye året blir noe særlig bedre – det er anslått at den globale temperaturen vil ligge 1,1 grader over det preindustrielle gjennomsnittet i 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Australia ble rammet av en tørkeperiode ved inngangen til 2019. Avløpskanalen til innsjøen Cawndilla ble en dødsfelle for dyrene i området. Døde og døende kenguruer, geiter og sauer satt fast i den tørkende gjørmen.
Australia ble rammet av en tørkeperiode ved inngangen til 2019. Avløpskanalen til innsjøen Cawndilla ble en dødsfelle for dyrene i området. Døde og døende kenguruer, geiter og sauer satt fast i den tørkende gjørmen. (Foto: Fairfax Media/Getty Images)
16. september måtte flere sauer reddes fra vannmassene da elven Surna i Møre og Romsdal gikk over sine bredder. 100 sauer og flere kyr ble tatt av vannet.
16. september måtte flere sauer reddes fra vannmassene da elven Surna i Møre og Romsdal gikk over sine bredder. 100 sauer og flere kyr ble tatt av vannet. (Foto: Tor Helge Solli/Tidens Krav/NTB Scanpix)
Voldsomt regn ga britene flomutfordringer i midten av november. Her har elven Eua i Lincolnshire, England gått over sine bredder og fanget en bil i vannmassene.
Voldsomt regn ga britene flomutfordringer i midten av november. Her har elven Eua i Lincolnshire, England gått over sine bredder og fanget en bil i vannmassene. (Foto: Christopher Furlong/Getty Images)
Ni år gamle Keeley Frank holder opp noen av kosedyrene som hun og besteforeldre Al og Barb Scheidegger berget etter at en tornado raserte huset deres og store områder i Missouri, USA, 23 mai.
Ni år gamle Keeley Frank holder opp noen av kosedyrene som hun og besteforeldre Al og Barb Scheidegger berget etter at en tornado raserte huset deres og store områder i Missouri, USA, 23 mai. (Foto: Reed Hoffmann/Getty Images)
Turister ser på isen som flyter i Isfjorden ved Ilulissat på Grønland. Hetebølgen som noen dager tidligere sendte temperaturer til rekordnivåer i deler av Europa, traff Grønland de siste dagen i juli. Klimaendringene har en betydelig effekt på Grønland, der somrene er blitt lengre og isbreene trekker seg tilbake med stadig større hastighet.
Turister ser på isen som flyter i Isfjorden ved Ilulissat på Grønland. Hetebølgen som noen dager tidligere sendte temperaturer til rekordnivåer i deler av Europa, traff Grønland de siste dagen i juli. Klimaendringene har en betydelig effekt på Grønland, der somrene er blitt lengre og isbreene trekker seg tilbake med stadig større hastighet. (Foto: Sean Gallup/Getty Images)
Folk trakk mot bassenger og fontener da hetebølgen rammet Paris i sommer. 25. juli, da dette bildet ble tatt, målte man en temperatur på 42 grader.
Folk trakk mot bassenger og fontener da hetebølgen rammet Paris i sommer. 25. juli, da dette bildet ble tatt, målte man en temperatur på 42 grader. (Foto: Owen Franken/Corbis/Getty Images)
Innbyggerne i Venezia er godt vant med vann, men i midten av november ble det i overkant mye også for dem. Et eksepsjonelt høyt tidevann tok seg blant annet inn i den berømte Markuskirken i byen.
Innbyggerne i Venezia er godt vant med vann, men i midten av november ble det i overkant mye også for dem. Et eksepsjonelt høyt tidevann tok seg blant annet inn i den berømte Markuskirken i byen. (Foto: Simone Padovani/Awakening/Getty Images)
En brå og uventet flom i elven Cidacos oversvømmet byen Tafalla i Navarra-provinsen i Spania i begynnelsen av juli. Vannmassen etterlot seg et kaos av ødelagte gater, bygninger og biler.
En brå og uventet flom i elven Cidacos oversvømmet byen Tafalla i Navarra-provinsen i Spania i begynnelsen av juli. Vannmassen etterlot seg et kaos av ødelagte gater, bygninger og biler. (Foto: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)
I midten av september gikk et jordras i Nittedal. Her holder nødetatene oppsyn med stedet, mens to geologer jobber med å få oversikt over rasområdet. Boliger ble evakuert og et stort idrettsanlegg stengt som følge av skredet.
I midten av september gikk et jordras i Nittedal. Her holder nødetatene oppsyn med stedet, mens to geologer jobber med å få oversikt over rasområdet. Boliger ble evakuert og et stort idrettsanlegg stengt som følge av skredet. (Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix)