I 13 av 26 land i undersøkelsen overgår klimafrykten alle andre sikkerhetstrusler, viser undersøkelsen, som er utført av den uavhengige amerikanske tankesmia Pew Research Center. Totalt 27.612 personer deltok i undersøkelsen mellom mai og august i fjor.

Sjekk hvem som stjal showet på Verdens økonomiske forum i Davos
I 2018 var det Donald Trump og Emmanuel Macron som stjal oppmerksomheten i Davos. I år var det en 16-åring.
01:46
Publisert:

I åtte land, blant dem Frankrike, rangeres trusselen fra militante islamistiske grupper øverst, mens frykt for dataangrep troner øverst i fire av landene.

Bekymringen for IS er imidlertid avtagende. Spesielt i USA, Japan, Spania og Israel er IS-frykten markant lavere enn i 2017. Gruppen har de siste årene blitt påført enorme tap i Syria og Irak.

Frykter USAs makt

Rundspørringen viser en markant økning i bekymring tilknyttet USAs rolle i verden. I 2013, da Barack Obama var president, så 25 prosent på USAs makt som en trussel. Under Trump er andelen steget til 45 prosent.

I ti land, inkludert Tyskland, Japan og Sør-Korea, svarer halvparten at USAs makt utgjør en vesentlig trussel mot deres land.

Frykter Russland og Kina

Undersøkelsen viser også at regionale konflikter og spenninger påvirker folks trusselvurderinger. I Polen rangeres Russlands makt og innflytelse som den største sikkerhetstrusselen, mens sørkoreanere vurderer Kinas makt som den største trusselen fra et enkeltland.

Den hyggelige nye jenta på teamet viser seg å være en skikkelig latsabb. Hva gjør du? Svaret får du i Mandagsmøtet!

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.