– Det er ikke denne saken vi skal ha politisk spill om, sier NHOs politikkdirektør Mari Sundli Tveit.

Hun ber nå politikerne på Stortinget ta ansvar og sikre flertall for prestisjeprosjektet, som kalles «Langskip» og kan få en prislapp på over 25 milliarder kroner hvis det realiseres fullt ut.

I forrige uke ble prosjektet kastet ut i ny usikkerhet da Frps stortingsgruppe sa nei til planen. I ettertid har SV invitert til et bredt politisk forlik om saken. Ap, derimot, har vært mindre imøtekommende og påpekt at det er Frp som er regjeringens budsjettpartner.

Tveits håp er nå at Frp skal snu.

– Vi i NHO skulle ønske at Frp, som et parti som er opptatt av industriutvikling, ser det langsiktige potensialet i å satse på dette nå, sier politikkdirektøren.

Hun mener realisering av prosjektet er ekstremt viktig for verdiskapingen i Norge i fremtiden.

– Det handler om å kombinere verdiskaping og industriutvikling med klima- og energiomstillingen. Det er Norge helt nødt til å gjøre. Vi har ikke tid til å somle.

Prosjektet går ut på å fange CO2 fra industriprosesser og lagre den permanent under havbunnen på norsk sokkel.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.