Alle biler med nummerskilt som slutter på partall, ble mandag bannlyst fra veiene i den franske hovedstaden. Om lag 700 politifolk ble utplassert ved i alt 60 veisperringer i byen for å håndheve forbudet, og tusener av forelegg på 22 euro, i overkant av 180 kroner, hver ble delt ut til miljøsyndere som brøt regelverket.

Elbiler, hybridbiler, drosjer, ambulanser, kjøreskolebiler, kjølebiler og biler med minst tre passasjerer ble unntatt for forbudet.

Forbudet kan bli forlenget til også å gjelde tirsdag, da med kjørenekt for biler med oddetall til slutt på nummerskiltet.

De akutte tiltakene kommer som en konsekvens av at luftforurensningen i Paris i fem dager i strekk har ligget over tillatt nivå.

Det statlige togselskapet SNCF kunne mandag morgen melde om stor trengsel på bytogene som følge av kjøreforbudet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.