Guterres nevner ikke USA med navn, selv om det hersker liten tvil om hvem budskapet først og fremst er rettet mot.

President Donald Trump har truet med å trekke USA fra Parisavtalen, og under G7-toppmøtet på Sicilia i helga var han den eneste lederen som ikke ville gi sin tilslutning til avtalen.

147 land har ratifisert Parisavtalen og dermed forpliktet seg til å redusere utslippene av skadelige klimagasser, blant dem USA.

– Dersom noen regjeringer tviler på den globale viljen til, og behovet for å ha denne avtalen, så er det desto viktigere at alle andre står sammen og holder fast ved kursen, sier Guterres.

Parisavtalens mål om å holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader, er langt fra ambisiøs nok, mener Guterres.

– Vi må derfor gjøre alt for å øke ambisjonsnivået og gjøre mer, slik at vi til slutt kan bøye utslippskurven og bremse den globale oppvarmingen, sier Guterres.

– De som ikke satser på en grønn økonomi, går en grå framtid i møte, advarer FNs generalsekretær.

– De som omfavner grønne teknologier vil derimot sette en gullstandard for økonomisk ledelse i det 21. århundre, sier Guterres.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.