I delstaten Nord-Carolina falt valget på den 24 år gamle investoren Madison Cawthorn som kandidat til Representantenes hus. Han slo den Trump-støttede eiendomsmegleren Lynda Bennett i kampen om et sete som ble ledig da Mark Meadows forlot Kongressen for å bli stabssjef i Det hvite hus.

I Kentucky ble den republikanske kongressmannen Thomas Massie nominert for en sjette periode. I mars kalte Trump libertarianer-orienterte Massie for en «katastrofe for Amerika» da sistnevnte tvang de folkevalgte tilbake til Washington for å stemme over en koronakrisepakke.

Forsinkelser

Cawthorn har sagt at han er Trump-tilhenger, og Massie er sterkt konservativ. Like fullt er deres seirer pinlig for presidenten, hvis egen valgkamp har begynt å vakle den siste tiden, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag holdt også Demokratene nominasjonsvalg i New York og Kentucky. Flere resultater var forsinket mens valgfunksjonærer telte poststemmer, som det er langt flere av som følge av pandemien.

Ocasio-Cortez nominert

I New York er det klart at Alexandria Ocasio-Cortez har slått utfordrerne i det 14. kongressdistrikt. Den progressive 30-åringen ble overraskende ble valgt inn i Representantenes hus for to år siden.

Hjemdistriktet i Queens og The Bronx er blant de hardest koronarammede i byen, og tradisjonell valgkamp har derfor vært umulig de siste tre månedene.

For lengst er det klart at Joe Biden etter alt å dømme blir Demokratenes presidentkandidat, og han vant som ventet nominasjonsvalgene både i New York og Kentucky tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.