Det er blitt enighet om flere spørsmål knyttet til skogbevaring på FNs klimamøte i Bonn i Tyskland.

Gjennombruddet kom overraskende på skogforskere som er til stede på møtet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

 Kompromisset øker sannsynligheten for at tiltak for å hindre avskoging blir en del av den nye internasjonale klimaavtalen som etter planen skal vedtas i Paris i desember.

Bonn-kompromisset dreier seg blant annet om hva slags informasjon skogland må oppgi om hvordan de ivaretar biologisk mangfold og urfolks rettigheter.

Vil trolig gjøre det enklere

I tillegg er det enighet om retningslinjer for planlegging og finansiering av skogbevaring og klimatilpasning. Dette vil trolig gjøre det enklere å få støtte fra Verdensbanken og andre givere til prosjekter som skal hindre avskoging.

Den internasjonale innsatsen for skogbevaring i utviklingsland er kjent under betegnelsen REDD+.

Norges «regnskogmilliarder» – som finansierer tiltak i Brasil, Indonesia og flere andre regnskogland – er et av de mest omfattende REDD-prosjektene i verden så langt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også: Bekymrede deltakere i global klimadebatt

 
- «Pause» i global oppvarming er en illusjon


  – Verdens finanselite kan redde regnskogen – hvis den vil

  – Oljefondet må bruke makt mot «regnskogversting»