Ordførerne i de fire storbyene sier at forbudet mot dieselkjøretøy skal følges opp av tiltak for å tilrettelegge for alternative transportmuligheter, gåing og sykling, skriver BBC.

Forpliktelsene ble inngått ved C-40-møtet mellom byledere verden over som nå pågår i Mexico by.

Dieselmotorer produserer svevestøv og nitrogenoksid. Svevestøv kan forårsake hjerte- og karsykdommer om havner i lungene. Nitrogenoksidet kan føre til pustevansker, selv for personer som ikke har hatt respiratoriske problemer tidligere, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Denne uken utstedte ordfører i London, Sadiq Kahn, advarsler om dårlig luftkvalitet ved flere tusen busstopp i millionbyen.

– Folk i London er nødt til å få vite når det er dårlig luftkvalitet i byen slik at de kan gjøre tiltak for å beskytte seg selv, sier Kahn til The Telegraph.

Tidligere i år ble det bestemt at Paris mest kjente gate, Champs-Élysées, skal omgjøres til gågate den første søndagen hver måned for å redusere smog.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.