Storebrand ønsker ikke å investere i selskaper som får mer enn 30 prosent av inntektene sine fra kull. Disse restriksjonene vil ha en gradvis innstramning i løpet av de neste åtte årene, skriver Bloomberg.

Storebrand vil først ekskludere selskaper som får over 25 prosent av inntektene sine fra kull. Deretter vil terskelen bli kuttet med fem prosent annethvert år frem til det når fem prosent i 2026.

Selskapene må endre sin praksis

– Avhending fra bedrifter er ikke et mål i seg selv, sier konserndirektør for Storebrand Kapitalforvaltning Jan Erik Saugestad i et intervju med nettstedet.

– Vi ønsker heller at selskapene forandrer sin praksis i riktig retning. Vi må erkjenne at dette kan ta litt tid.

20 prosent i 2020

Han trekker frem at kull er den mest presserende utfordringen. Han ønsker ikke å gi estimater på hvor mange selskaper som vil bli påvirket, men kan fortelle at fem selskaper vil bli fulgt tett på når Storebrand forbereder seg på å slippe kull-terskelen til 20 prosent i 2020, skriver Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Melania Trump engasjerer seg i USAs økende problem: opioid-epidemien
01:17
Publisert: