Problemene rammer kunder over hele landet, til tross for at uværet ble mindre enn det som var meldt mange steder.

Rundt 30 av Telenors basestasjoner for mobilnett bare i Hordaland var tirsdag ettermiddag ute av drift. Det tilsvarer rundt 5 prosent av totalen.

– Vi har heldigvis ingen steder med mye utfall, det er mindre enn fryktet. Det er ikke like omfattende som ved tidligere stormer, men for dem som er berørt er det selvfølgelig kjedelig, sier dekningssjef i Telenor, Bjørn Amundsen, til Bergensavisen.

Han tror mye vil være i orden i løpet av en dag eller to, og sier til avisen at Gulen i Sogn og Fjordane er, sammen med fire kommuner i Nordland, hardest rammet av Telenors problemer.

Ifølge Telias kommunikasjonsrådgiver Ellen C. Scheen er flere titalls tusen kunder uten mobildekning nasjonalt.

– Om det er 1, 10.000 eller 100.000 er ikke det viktigste. For dem som er rammet er det uansett frustrerende – man står seg selv nærmest. Vi ønsker å beklage, og krysser fingrene for at dette løser seg raskest mulig, sier Scheen.

Også det digitale nødnettet for nødetatene fikk problemer under Urd. På grunn av at strømbruddene varte lengre enn mange av backupløsningene var konfigurert for, falt 40 basestasjoner ut av drift ifølge NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert:
Dette er LA-politiets spesielle metode for å bekjempe kriminalitet
DN ble med politiet i LA ut på jobb.
00:38
Publisert: