Helgesen er bekymret for at klimagassutslippene trolig gikk opp i Norge i året som gikk, men ifølge Aftenposten kan han ikke garantere at klimautslippene går ned de neste to årene. Han mener at hvordan utslippene ble i fjor, er basert på beslutninger som ligger langt tilbake i tid.

– Og utslippsreduksjoner de neste to årene påvirkes ikke av beslutninger som denne regjeringen gjør, sier Helgesen.

– Jeg skal være varsom med å love noe som helst. Og det er noe av utfordringen når vi ser tilbake. Det har vært lovet veldig mye før. Vi må sette større trykk på gjennomføring. Og vi har et høyt ambisjonsnivå og har gjennomført tiltak, som kollektivsatsingen, som vil bidra over tid, sier han.

Det provoserer de andre partiene. KrF-leder Knut Arild Hareide sier seg enig i at en del av initiativene tar lang tid, men at regjeringen nå har sittet i over to år.

– Om vi ikke får kuttet utslippene de neste to årene, har vi tre år i feil retning når vi absolutt burde hatt det motsatte, sier han til avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Det blir århundrets rettssak i Norge


  - Norsk økonomi er på vei mot en ny normal