Det norske klimaregnskapet blir ikke påvirket av bilprodusentens juks med utslippstall, forsikrer regjeringen.

– Regnskapet over norske utslipp av klimagasser er basert på drivstoffsalget, ikke på testresultater for utslipp, og vil dermed ikke være påvirket av om testresultatene undervurderer det faktiske utslippet, skriver politisk rådgiver Jens Frølich Holte (H) i Klima- og miljødepartementet til Dagsavisen.

Jukset som nylig er påvist kan likevel påvirke statistikken over utslipp per kilometer for nye biler, og regjeringen aksepterer på ingen måte jukset.

– For myndighetene er det viktig at testresultatene avspeiler best mulig de faktiske utslippene og drivstoff-forbruket, slik at de mest presise og effektive virkemidlene kan iverksettes for å redusere forurensningen, både lokalt og globalt, understreker Holte.

Mens forskjellen mellom faktisk og oppgitt drivstoff-forbruk var 8 prosent i 2001, har den nå økt til 40 prosent. Dermed er CO2-utslippene mye høyere enn mange tror, mener avisen.

Holte mener det nå «er viktig at arbeidet med typegodkjenningstestene prioriteres i EU, slik at både forbrukere og myndigheter vet hva kjøretøyene slipper ut i virkelig trafikk».

Les også: Frykter at Mongstad blir avviklet
Coca-Cola og McDonalds krever Blatters avgang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Se Tesla Model X

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert: