Målet er å begrense landets utslipp av CO2, som påvirker klimaet. Ifølge europeiske beregninger sto Kina for nesten 30 prosent av verdens CO2-utslipp fra energiproduksjon og industri i 2013.

Kinas president Xi Jinping, som denne uken besøker USA, vil presentere nyheten på en felles pressekonferanse med USAs president Barack Obama fredag. Det blir en av de få politiske beslutningene som presenteres under møtet, opplyser tjenestemennene.

Tak

Det nye nasjonale kvoteprogrammet i Kina skal etter planen starte i 2017. Det skal pålegge bedrifter et tak for hvor mye CO2 de kan slippe ut årlig. Selskapene kan så kjøpe og selge kvoter etter behov.

Siden Obama besøkte Beijing i november i fjor, har landene for alvor gått sammen om å få klimaendringer på dagsordenen. Kina har lovet å stanse utslippsveksten innen 2030.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Helsefarlig luft i 90 prosent av kinesiske storbyer

 
Sprenger luftforurensningsskalaen

NASA: Trolig uunngåelig at havet stiger 1 meter