Microsoft-grunnlegger og mangemilliardær Bill Gates ventes å annonsere etableringen av et nytt gigantfond for investeringer i ren energi under åpningen av klimamøtet i Paris mandag, skriver The New York Times.

Ifølge nærstående kilder vil fondet bli det største i sitt slag i arbeidet med å få ned utslippet av klimagasser. En rekke mangemilliardærer og filantroper skal ha forpliktet seg til å bidra, ifølge avisen.

Samtidig har en rekke nasjoner, anført av USA og Kina, forpliktet seg til å doble investeringerene i forskning og utvikling av teknologi for renere energi.

Det to ukers lange klimatoppmøtet i Paris innledes mandag, der Gates vil være i selskap med flere av 100 verdensledere, inkludert USA-president Barack Obama.

Håpet er at klimamøtet kan være en spore til et fundamentalt skifte bort fra olje, kull og gass til fornybare energikilder som vind og solenergi. For at det skal lykkes er man avhengig av store teknologiske gjennombrudd og store infrastruktur-investeringer fra både myndigheter og bransjer, påpeker The New York Times.

Gates uttalte tidligere i år at han ville bruke én milliard dollar av sin formue på forskning og utvikling av renere teknologi. Ifølge avisens kilder skal imidlertid investorens innsats i fondet overgå dette.

Les også:
Jernring rundt klimamøtet i Paris

Asylsøkerfamilie nektet å forlate Norge

Tror NRK stiller lavere krav til politisk korrekt humor

Se DN Tv: Økte omsetningen med sekstimersdag

Mekket suksess med sekstimersdag
De ansatte på Toyota Center Göteborg har jobbet sekstimersdag i 12 år. Både livskvalitet og arbeidsmoral skal ha økt, og selskapet tjener mer med to skift og lengre åpningstid.
01:38
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.