Det er klart etter at et flertall i den ekstraordinære generalforsamlingen som ble avholdt tirsdag kveld, støttet styrets forslag. Storeier, Trondheim kommune, som eier rundt ti prosent av selskapet, og Oppdal kommune var begge imot, men ble i klart mindretall av de 24 sørtrønderske kommunene og Nordmøre Energiverk, som eier det kommunale nett og kraftselskapet.

Flere av eierne sliter med dårlig kommuneøkonomi, og har lite, eller ingen penger, å stille opp med i en emisjon. Ifølge konsernledelse og konsernstyret er det helt nødvendig å hente inn rundt en milliard kroner for å kunne gjennomføre de store vindkraft- og nettplanene TrønderEnergi nå har.

Pensjonsfondet KLP har penger, og har samtidig vært svært interessert i å komme inn på eiersiden i konsernet. Etter at et flertall av eierne nå har gitt grønt lys ligger alt til rette for at KLP kjøper seg opp til en eierpost på 15 prosent – maksgrensen av hva regelverket tillater. KLP eier fra før av 15 prosent av TrønderEnergi Nett.

– Ny egenkapital vil gi selskapet mulighet til å handle raskt når mulighetene byr seg, og det gir oss på den måten mulighet til å opptre som et hvilket som helst annet selskap i et marked og en bransje i stadig forandring, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi.

Storeier Trondheim kommune har vært skeptisk til både å gi KLP en eksklusiv rett til å gå inn på eiersiden, uten å høre med andre aktører, men vant ikke frem med sitt syn i generalforsamlingen.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.