- Kan jeg lande privatjeten på Toten? På Lena? spurte Tim Blixseth (56).

– Tvilsomt, svarte jeg.

– Vår gamle familiegård ligger på en høyde over Mjøsa og har ligget der siden 1200-tallet. Min søster har akkurat besøkt den. I'm gonna buy it, sa Blixseth.

Dagen var blank og skinnende som Rolls-Roycen som sto utenfor Tim Blixseths villa i Rancho Mirage i California. På veggen på kontoret hang Fortune-listen over USAs rikeste i glass og ramme. Med en formue på 1,2 milliarder dollar var Tim Blixseth nummer 322 på listen.

– Det er bare såvidt jeg er inne på listen. Jeg har klatret litt i år.

Det eneste skåret i gleden var det pjuskete, brune gresset på den private 18 hulls golfbanen. På grunn av heten og tørken måtte gresset skiftes hvert år. Det kostet 250.000 dollar. Det så ikke ut til å bekymre Tim Blixseth.

De siste månedene hadde Tim Blixseth vært på en handlerunde helt hinsides. Han hadde kjøpt en ranch i Wyoming, en strand på Turks and Caicos, middelalderslottet Chateau de Farcheville utenfor Paris, en golfbane ved St. Andrews i Skottland, sin andre yacht og åtte kvadratkilometer strand, regnskog og resort i Mexico.

Fra før eide han tre privatfly, et privat golf- og skianlegg i Montana og et stort stykke ørken i Palm Springs. Fra 2008 skal eiendommene, flyene og yachtene tilsammen utgjøre Yellowstone Club World – verdens mest eksklusive, private ferieklubb.

Bildeserie:

Et timeshare for 150 milliardærer. Medlemskapet koster 1,5 millioner dollar for de 25 første, de 25 siste må betale ti millioner dollar. For den prisen får klubben av verdens rikeste familier ubegrenset tilgang til den beste puddersnøen, de beste golfbanene, de beste hestene og det beste fluefisket i verden.

– De andre private klubbene reklamerer med at de har en fin strand. Vi eier stranden, sier Blixseth.

Les hele historien i lørdagsutgaven av Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.