Oslo Børs åpnet markert og markert og bredt opp på årets første handelsdag etter budsjettstup-utsettelser i USA. Asiatiske børsmarkeder var også opp i natt, mens europeiske børser steg i takt med den norske.

Nye to måneder på å bli enige
Den amerikanske Kongressen vedtok natt til onsdag et forlik om utsettelse av endelige budsjettdiskusjoner med om lag to måneder, til tross for at et flertall av republikanerne i Representantenes hus stemte mot forslaget.

«Selv om man nå har kommet til en enighet, har man på langt nær løst alle flokene. De automatiske utgiftskuttene - altså den andre delen av budsjettstupet - blir utsatt med to måneder. Effekten dette har på den økonomiske aktiviteten er betydelig», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Les også: <b>Representantenes hus vedtok budsjettavtale</b>

Meglerhuset maner at utsettelsen kan gi en noe avventende holdning fra bedriftssektoren i første kvartal også, særlig for bedrifter som har rettet sin aktivitet mot forsvar og helsevesen, som er de sektorene som vil rammes hardest om de automatiske kuttene vil tre i kraft om to måneder.

Marine Harvest selger eierpost
Sjømatkonsernet Marine Harvest melder onsdag at selskapet selger sin 31,3 prosent eierpost i selskapet Aquagen til selskapets majoritetseier for 173 millioner kroner.

company:mhg

"En av årsakene til salget er at Marine Harvest har besluttet å fokusere sitt avlsarbeid rundt den velrennomerte Mowi-stammen, som Marine Harvest gjennom mer enn 40 år har drevet avl på" heter det i en melding.

Salget gir Marine Harvest en bokført gevinst på 136 millioner kroner i fjerde kvartal.

Marine Harvest MHG sluttet opp 1,17 prosent til 5,18 kroner.

Petrobras forlenger med Fred. Olsen
Riggselskapet Fred. Olsen Energy opplyser at det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras har forlenget kontrakten for riggen "Borgny Dolphin" med omkring ett år, ifølge en melding.

Forlengelsen varer til slutten av september 2014 og har en verdi på 90 millioner dollar, omkring en halv milliard kroner.

Fred. Olsen Energy FOE steg 1,90 prosent til 246,40 kroner.

Sevan Drilling får pusterom av bankene
Riggselskapet Sevan Drilling melder at selskapet har fått på plass visse forlengde fristillelser (waivers) i lånekravene fra sine bankforbindelser, med varighet ut februar 2013, ifølge en melding.

Sevan Drilling SEVDR sluttet opp 4,34 prosent til 4,09 kroner.

Oljepriskontraktene er onsdag morgen nærmere en dollar høyere per fat enn de var ved stengetid for oljebørsene i New York og London på henholdsvis nyttårsaften og første nyttårsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet dagen opp 2,34 prosent til 454,50 poeng.

Les også:
Budsjettforlik ga hopp i oljeprisene



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.