I forrige uke lovet Kjell Inge Røkke å gi sin stemme til Arbeiderpartiet og næringsminister Grete Knudsen.

Politikere og næringslivslederne Aftenposten har snakket med nøler med å ta stilling til hvor alvorlig Kjell Inge Røkkes måte å skaffe seg båtsertifikat på er.

LO-leder Yngve Hågensen mener han må håndteres som alle andre, men vil vite mer om saken før han uttaler seg.

Leder i Næringskomiteen, Senterpartiets Morten Lund, regner med at det finnes tilgivelse for "slikt som dette", mens Røkkes bysbarn, Kr.F.s statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik, er enda mer generell i vendingene enn han vanligvis er.

- Røkke har sagt at han vil vise full åpenhet, og det tror jeg er klokt. Jeg kjenner ikke saken annet enn gjennom mediene, og kan derfor ikke gå nærmere inn i den. Men selvsagt må alle ting i forbindelse med sertifikatet være i orden. Hvis det ikke skulle være i orden, regner jeg med at Røkke tar ansvar og rydder opp, sier Bondevik til Aftenposten via rådgiver Gunnar Husan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.