Kjell Rune Staddeland (47), tidligere konsernsjef hos bonden og milliardæren Johan Benad Ugland i Grimstad, er dømt til 3 år og seks måneders ubetinget fengsel for grovt bedrageri mot sin arbeidsgiver. Dommen ble anket på stedet i Aust-Agder tingrett i dag.

Han var tiltalt for grovt økonomisk underslag av 2,4 millioner dollar.

Klokken ti i formiddag avsa sorenskriver Jan Atle Hansen ved Aust-Agder Tingrett en knusende dom mot tidligere konsernsjef Kjell Rune Staddeland (47).

Retten har ikke på noe punkt trodd på Staddelands forkl#229er på hvordan han etter salget av Uglands shippingdivisjon til indiske Siva Ventures vinteren 2008 endte opp med en utbetaling til sitt eget selskap på 2,4 millioner dollar – eller rundt 12 millioner kroner.

Retten slår i dommen fast at dette var Uglands penger – og at Staddeland utmerket godt visste dette. Retten mener også at det i utgangspunktet var liten risiko for å bli oppdaget.

”Tiltalte forsto utvilsomt at han opptrådte i strid med sin arbeidsgivers tarv”, heter det i dommen som legger til at Staddeland handlet med forsett i uberettiget vinnings hensikt. Og at det ikke er tvil om at dette er grov utroskap.

Staddeland ble også dømt for å ha forledet tidligere shippingpartner Olympia Holding til å betale ut millionene til Staddeland i stedet for til Ugland.

Retten konkluderte på bakgrunn av andre dommer i tilsvarende saker at Kjell Rune Staddeland dømmes til tre år og seks måneder i fengsel. Han fradømmes også retten til å drive næringsvirksomhet – herunder å sitte i styrer eller være daglig leder - i ytterligere tre år.

Etter at dommen hadde falt, hadde Staddeland en kort samtale med sin forsvarer før han tok ordet.

- Jeg har forstått dommen og jeg anker den, sa han og virket tydelig preget da han forlot rettssalen i Arendal nå i formiddag.

- Det er ikke så mye mer å si. Men det er en streng dom, la han til.