Knut Arild Hareide er hakket mer stresset enn vanlig disse dagene. På fredag skal han etter planen holde partilederens tale når KrFs landsmøte åpner i Trondheim. Men langt viktigere: forrige fredag hadde kona Lisa Maria termin for deres andre barn og i skrivende stund er hun fortsatt ikke på vei til sykehuset. Det betyr at KrF og Knut Arild Hareide ikke vet om han får være med på landsmøtet. Da DN traff ham på Stortinget i formiddag satt han i møte om innholdet i en tale han kanskje ikke får holde. Derfor har nestleder Dagrun Eriksen vært tett involvert i utformingen siden det er hun som må holde den hvis Knut Arild Hareide ikke kommer til Trondheim.

- Det er bestemt at hvis hun ikke har født innen i morgen, er det jeg som skal holde talen, sier Eriksen.

I så fall blir det andre gang Hareide timer fødsel til landsmøtet. Da Sara Margrete ble født for to år siden, rakk han akkurat å bli ferdig med to ukers perm for å holde talen. Denne gangen kan timingen bli litt for heftig.

- Familieplanlegging burde kanskje noen ha et kurs med meg om, sier Hareide til DN.

- Er det ikke det man driver på med i KrF?

- Nei, altså, vi har tenkt sånn at hvis hun er på sykehuset, kan ikke jeg stå i Trondheim og holde tale. Da må det skje noe i løpet av det neste døgnet cirka.

- Hvordan tar kona di dette?

- Hun tar dette veldig greit.

- Hun bryr seg rett og slett ikke om at hennes fødsel går utover din tale?

- Nei, det gjør hun ikke. Men hun har spurt meg om jeg synes det er dumt. Da har jeg selvfølgelig svart det korrekte: Neida.

- Jeg tenker vel at det å bli far er vel livets julaften. Du kan si mye om landsmøtet, men jeg vil ikke karakterisere det som julaften, sier Hareide.

- Vi må lage en ny type kalender i KrF, der viktige ting merkes 9 måneder i forkant, spøker Dagrun Eriksen.

Får hun beskjed at hun må vikariere, må hun bruke onsdag og torsdag til å gjøre talen til "sin egen".

- Vi har jo visst om barnet og terminen en stund, derfor har jeg vært med i planleggingen. Jeg må gjøre noen endringer for å snakke med min stemme, men de politiske avklaringene om innholdet er gjort, sier Eriksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.