Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt samarbeider nå med Kredittilsynet i en sak der kjente kriminelle knyttes til innsidehandel gjennom Pareto, skriver Dagens Næringsliv.

Det skal dreie seg om den såkalte Svenskeligaen, et kjent norsk torpedomiljø.

Kriminelle relasjoner
- Noe av det vi ønsker å gå videre på er relasjoner mellom kjente kriminelle og tidligere Pareto-megler Per-Robert Jacobsen, sier politiinspektør Iver Stensrud til DN.

Les også: Razzia, oppsigelser og millionkrangel

Etter det DN vet, har Kredittilsynet og politiet i Oslo særlig fattet interesse for handler gjort i det børsnoterte oljeselskapet Revus ifjor høst.

Svenskeligaen
Flere navn med tilknytning til Pareto-megleren skal ha fått etterforskerne til å reagere.

- Hvis vi nevner Svenskeligaen, så har du vel det meste av det vi snakker om her, sier politiinspektøren til avisen.

Den såkalte Svenskeligaen består av tidligere dørvakter og blir omtalt som det mest offensive torpedomiljøet i Norge. Det er ofte disse som skjuler seg bak formuleringene kjent torpedo eller pengeinnkrever når mediene omtaler store kriminalsaker.

Administrerende direktør i Pareto Securities, Ole Henrik Bjørge, skriver i en e-post til DN at Pareto ikke er kjent med at kjent med at kriminelle knyttes til meglerhuset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.