5. januar kuttet Moody’s kredittratingen for en milliard av Kodaks gjeld med negative utsikter og sa at ”det var høy sannsynlighet for at selskapet kunne gå konkurs innen kort tid, opplyses det.

- Styret og hele ledergruppen har enstemmig kommet frem til at dette er et nødvendig skritt og det rette å gjøre for Kodaks fremtid, sier administrerende direktør Antonio Perez i en pressemelding.

Målet er nå å hente mest mulig verdi ut av selskapet for ulike interessenter, deriblant ansatte, pensjonister, kreditorer og kunder, påpeker Perez.

Kodak ble grunnlagt i 1892, men har kjempet i motvind siden kameraene ble digitale på 1990-tallet. Etterspørselen etter film og fremkalling forsvant over natten, og det amerikanske selskapet greide ikke å omstille seg raskt nok.

Et forsøk på å produsere rimelige digitalkameraer ble ingen suksess, blant annet fordi stadig flere fikk kamera i mobiltelefonen.

Etter mange runder med oppsigelser de siste årene er det 19.000 ansatte igjen i det konkursrammede selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.