Bilen som den svenske superbilprodusenten Koenigsegg selv omtaler som verdens første "megabil" One:1, er til salgs.

Bilen som skal selges gjennom den eksklusive bilforhandleren SuperVettura i England, er utviklingsbilen Koenigsegg bygde under utvikling av den ekstreme bilmodellen.  Deretter ble bilen produsert i kun seks eksemplarer.

Denne bilen var stjernen under bilutstillingen i Geneve i mars i 2014, og allerde før bilen ble presentert der, var de seks produksjonsmodellene solgt.

Grunnen til at produsenten kaller den "megabil" er at den i tillegg til å yte èn megawatt. Navnet One:1 henspeiler på at bilen har en hestekraft for hver kilo den veier. I dette tilfelle betyr det minst 1360 hestekrefter for de 1360 kiloene bilen veier.

Bilen er den raskeste bilen fra null til 300 km/t og også fra null til 300 km/t og tilbake til null igjen. Førstnevnte går på under 12 sekunder, mens den er i full stopp seks sekunder senere. Denne bilen har også satt de beste rundetidene for produksjonsbiler på både Spa og Suzuka-banene.

Bilen er leveringsklar allerde i januar, men du bør ha startet sparingen for en stund siden. Prisen er satt til 6 millioner dollar. Det er omregnet fra dagens kurs drøye 52,5 millioner kroner. Og selv om effektavgiften halveres på nyåret, må du nok regne med en anselig sum av avgfter til staten.

Skulle ikke budsjettet være så stort, er det fremdeles muligheter til å skaffe seg en Koenigsegg. I skrivende stund ligger en Koenigsegg CCXR til salgs på finn.no. Denne bilen har "kun" 1018 hestekrefter, men koster til gjengjeld også "kun" 8,5 millioner kroner.

Les også: Ruser seg på å gi gass

Effektbonanza dnPlus  (DN+)

Se video av hybrid-etterfølgeren Koenigsegg Regera:

Svensken som regjerer
Koenigsegg viser resten av bilverdenen hvor skalet skal stå.
01:00
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.