Forfatteren Paul Løwe og fotografene Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley har nådd et stort internasjonalt marked med sine kokebøker, skriver Dagens Næringsliv.

Boken Sommerlys , som kom ut i Norge i 2002, er solgt i et opplag på nesten 100.000 i utlandet, blant annet Frankrike og Italia. Her hjemme har det gått 8000 av boken.

Også boken Pasta en lidenskap , som kom ut i 1998, har solgt bra i utlandet. Boken er solgt til seks land, inkludert Frankrike, i et opplag på cirka 60.000. I Norge har pastaboken et opplag på 35.000. Trioen har også gitt ut Asiatisk , som er solgt til fem land, og vintermatboken Levende lys, som er solgt til seks land.

Redaksjonssjef Mia Tønnessen i Gyldendal Fakta har stått for salget av Dreyer Hensley og Løwes bøker i utlandet. Nylig fikk hun en kontrakt i Sverige på 52.000 eksemplarer av Sommerlys , som det svenske interiørbladet Sköna Hem skal bruke som vervepremie. Etter jul har hun tegnet flere nye kontrakter for norske koke- og livsstilsbøker i utlandet.

Jeg tror det har noe med at Løwe/Dreyer Hensley-trioen har vært tidlig ute med å ta opp trender, og at bøkene har pent design og flotte bilder som reiser godt over landegrensene, sier hun.

Gyldendal har også solgt kokebøker av andre forfattere til utlandet. Blant annet er Mat & Vin av Bølgen og Moi solgt til Nederland og Far lukter svidd av Craig Whitson solgt til Danmark.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.