Nok en gang har nye bilmodeller blitt kollisjonstestet slik at bilister kan velge de sikreste bilene. Denne gangen er det fire modeller som har møtt veggen, med noe ulikt resultat.

Den nye crossoveren til Kia, Niro, er testet med sikkerhetspakke og uten, med et resultat på henholdsvis fem og fire stjerner. I Norge selges Niro i tre utstyrsnivåer, hvorav den billigste varianten Niro Classic mangler sikkerhetspakken "Advanced Driving Assistance Pack", mens de to andre utstyrsvariantene "Active" og "Exclusive" begge har denne pakken som standard. Den ekstra sikkerheten koster 30.000 kroner ekstra fra grunnmodellen, men da er også en del ekstrautstyr inkludert.

Les test av Kia Niro: Et vellykket barn dnPlus (DN+)

Flerbruksbilen Renault Scenic får også toppkarakteren fem stjerner. Det samme gjør Subarus stasjonsvogn Levorg.

Les test av Subrau Levorg: Traust og sær

Siste bil ut i denne omgang var Toyotas pickup Hilux. Her skiller det hele to stjerner for bilen med eller uten sikkerhetspakken "Safety sense". I Norge er denne pakken standard på begge utstyrsvarianter "SR" og "SR+". De fem stjernene som oppnås med sikkerhetspakken, gjør Toyota Hilux til den sikreste Pickupen som er testet siden Ford Ranger fikk toppkarakter i 2012. Ifjor ble det testet to pickuper, og både Nissan Navara og Mitsubishi L200 fikk fire stjerner.

Her er de siste resultatene:

 

Les også:

Så trygg er folke-SUVen

Her braser Prius i veggen til toppkarakter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.