Den nye Skoda Superb får toppkarakter i kollisjonstesten etter robust kollisjonsbeskyttelse og bilens automatiske nødbrems-system. Bilen har i tillegg avansert utstyr for å unngå kollisjoner som "Multi kollisjonsbrems" og "Crew Protect Assist". Skoda Superb kommer på det norske markedet i løpet av høsten. Denne elbilen er tilpasset norske forhold

Småbilen Hyundai i20 oppnår fire stjerner, noe som betegnes som bra for segmentet, men får ikke toppkarakter fordi den ikke har noe automatisk nødbrems-system.

Nederst på listen finner vi Fiat Panda Cross. Bilen er en røffere utgave av Fiat Panda 4x4, som regner som den billigste firehjulstrekkeren på det norske markedet. Bilen har ifølge Euro Ncap lite nytt å komme med når det gjelder assistenter, den imponerte heller ikke i testen som skal avsløre beskyttelse for mindre passasjerer. I Norge kommer bilen med en 900-kubikk stor bensinmotor, mens den testede bilen var med 1,3-liters dieselmotor.

Les også: Her kollideres en ny suv

Audi med mangel på teknikk

Her er fjorårets sikreste biler  


Minimumskravene for å oppnå fem stjerner er i de ulike kategoriene 80 prosent, 75 prosent, 65 prosent og 70 prosent.

Se video fra DNs test av den ladbare hybriden fra Mercedes:

Denne bilen er en gavepakke fra regjeringen
Vi har testet om den sterkt subsidierte «plug in»-teknologien har noe for seg.
02:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.