Kompaktsuven Hyundai Tucson oppnådde toppkarakteren fem stjerner i kollisjonstesten utført av Euro Ncap som nylig ble publisert.

- Vi er selvfølgelig fornøyd med at Tucson, som forventet, har oppnådd fem stjerner i Euro NCAP, sier Hyundais PR-sjef Morten Brusletto. 

Bilen oppnådde høye poeng i alle deler av kollisjonstesten, og er en klar forbedring av modellen med samme navn fra 2006. Forgjengeren iX35 ble testet i 2010, og oppnådde også toppkarakteren fem stjerner da.

Les DNs test av Hyundai Tucson: God nok for Norge? dnPlus (krever innlogging)

Også sportsbilen Mazda MX-5 er testet, og oppnår en rangering på fire stjerner, på grunn av mangel på sikkerhetsassistanse, akkurat som de to andre modellene fra Mazda som er testet i år, minisuven CX-3 og småbilen Mazda 2. Bilen får derimot veldig bra poengsum for sikkerhet for fotgjengere.

Les DNs test av Mazda MX-5 her: Fire glade hjul

Siste modell som ble testet denne gangen var minibilen Opel Karl. Også denne oppnådde fire stjerner.

Bilen har ennå ikke kommet i salg i Norge.

Les også: Er dette verdens sikreste bil?

Her er alle resultatene fra den siste testrunden:

 

Se video fra DNs test av Mazda MCX-5:

Mazda MX-5, en superbil i miniatyrformat
Dns biljournalist tester den nye Mazda MX 5
01:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.