Den amerikanske elbilen Tesla Model S har av produsenten selv blitt fremhevet som en svært sikker bil. Nå har også det europeiske kollisjonstest-instituttet Euro Ncap kollisjonstestet bilen, og gir den toppkarakteren 5 stjerner.

Les også: - Ingen skadet i Tesla

Teslaen fikk noen merknader fordi airbagen på passasjersiden ikke ble nok blåst opp. Produsenten fikk noe trekk for dette, men feilen skal ha blitt funnet og utbedret på alle biler som er levert ut til kunder.

Av sikkerhetsutstyr får Tesla en bra karakter, men det savnes et automatisk nødbremsesystem. Dette er teknologi som Tesla kommer med i neste versjon av bilen.

Les mer her: Dette gjemmer seg bak Teslas «D»

Flere bra resultater
Også den nye flerbruksbilen fra BMW; 2-serie Active Tourer oppnår som forventet toppkarakteren fem stjerner.

Det samme gjelder Nissans nye kompaktbil, Pulsar som kommer på markedet om ikke lang tid. Også den nye generasjonen småbil Skoda Fabia er en sikker bil, og får toppkarakteren fem stjerner.

Og noen litt dårligere
Renault Megane ble tidligere i sommer testet, og fikk kun tre stjerner. Nå har Renault utstyrt bilen med setebeltevarsler, og bilen får en stjerne til.

Dårligst ut i denne omgang kom Suzukis småbil Celerio, som forøvrig ikke selges i Norge. Den fikk bare tre stjerner.

Til tross for fem stjerner, er det mange biler som ifjor gjorde det enda bedre enn Tesla.

Her ser du de bilene som gjorde det best ifjor: Dette er fjorårets sikreste bil

 

 

BMW 2-serie Active Tourer deltok i DNs Firmabiltest i år. Her kan du lese den: Om munnsår og romskip (krever innlogging)