Siste generasjon med automatisk nødbremsing har hjulpet den nye generasjonen Toyota Prius til å få toppkarakteren fem stjerner i Euro Ncaps kollisjonstest. Systemet “Toyota Safety Sense” er standard på bilen og sørger ifølge Euro Ncap effektivt for å gjenkjenne potensielle kollisjoner med både fotgjengere og biler.

Les DNs test av nye Prius her: Alle hybriders bestemor dnPlus (DN+)

Fra og med i år har Euro Ncap startet med det de kaller "dual rating", og første bil ut til å testes på denne måten er Suzuki Baleno. I standard utførelse oppnår bilen noe skuffende tre stjerner, mens den med ekstrautstyret "Radar Brake support" får en stjerne ekstra. Systemet har en autobrems city-funksjon, samt et system som bremser automatisk i høyere hastigheter også.

Baleno er ennå ikke tilgjengelig i Norge, men for den større modellen Vitara er dette utstyret standard i Norge. Denne bilen fikk også fem stjerne da den ble testet av Euro Ncap ifjor.

Les også: Her kollideres en ny suv

Dual vurderingene gir en karakter for bilene slik de er standard-utstyrte på markedene innen EU, men om produsenten ønsker det, kan bilen få en annen vurdering med bilen utstyrt med ekstra sikkerhetspakker, eller slik den kommer standard i enkelt-markeder.

Les også: Dette er de sikreste bilene

Her er de siste resultatene:

 

Les dagens biltest i DN: BMWs beste dnPlus (DN+)

Se video:

Tidenes beste BMW
BMW M2 byr på så store mengder kjøreglede at DNs biljournalist blir ekstatisk.
01:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.