Nils-Ingar Aadne er årets vinner av DNs nyttårsquiz. Komikeren fra Vestfold knuste konkurrentene - deriblant Skagen-topp Kristian Falnes, skriver Dagens Næringsliv.

Deltagerne ble for ett år siden bedt om å tippe utviklingen for viktige nøkkeltall som renten, hovedindeksen og oljeprisen i det nye året, samt tippe prisen for en amerikansk dollar og en euro samt plukke en av de fem aksjene som steg mest i kurs på Oslo Børs i år. Ialt var det ti spørsmål og 50 mulige poeng. Fasit ble gjort opp 16. desember.

- Så utrolig gøy
I knivskarp konkurranse med 1166 deltagere - deriblant flere profesjonelle aksjeeksperter - prikket Nils-Ingar Aadne inn fulltreffer etter fulltreffer i avisens årlige gjettelek. Aadne traff skremmende presist på spørsmål om utviklingen i blant annet oljeprisen, dollarkursen og eurokursen.

- Så utrolig gøy! Det hadde jeg aldri trodd, sier 27-åringen som har jobbet som komiker på heltid siden 2006.

Aadnes tips:
Styringsrente på 2,25 % (fasit 1,75 %) - 0 poeng
Eurokurs 8,4 kr (fasit 8,4) - 5 poeng
Dollarkurs 5,7 kr (fasit 5,7) - 5 poeng
Oljepris 73 dollar (fasit 73 dollar) - 5 poeng
Sluttkurs Oslo Børs 321 poeng (fasit 371 poeng) - 0 poeng
Nynoteringer på Oslo Børs - 3 stk. (fasit 3 stk.) - 5 poeng
Ett av fem selskaper på Børsen som stiger mest - Frontline (fasit: Algeta, BWG Homes, Clavis ph., Copeinica, Marine Harvest) - 0 poeng
Om Bjørn Kjos vil selge sine Norwegian-aksjer? - Nei (fasit nei) 5 poeng
Om Eivind Reiten fortsatt vil være konsernsjef i Norsk Hydro - ja (fasit nei) - 0 poeng
Hvem som er statsminister i Norge 16. desember - Jens Stoltenberg (fasit Jens Stoltenberg) - 5 poeng

Bom fra Falnes
På kvinnesiden vant Hildegunn Kipperberg (58) fra Langevåg i Møre og Romsdal knepent foran Siren Torsvik Ørnes (31) fra Trondheim i Sør-Trøndelag. De kom på henholdsvis niende- og tiendeplass i spørrekonkurransen.

Forvalter Kristian Falnes i Skagen-Fondene regnes som en av landets beste finansfolk. I DNs nyttårsquiz gikk det ikke så bra for ham og andre finansproffer. Falnes fikk fem poeng og havnet på 1153. plass blant 1166 deltagere.

- Det var ikke så veldig sprekt, da, sier Falnes til DN og gratulerer Aadne med seieren i den uhøytidelige konkurransen.

<b>Vinneren av DN.nos julekalender! </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.