Ifølge den tyske avisen Süddeutsche Zeitung sier Lufthansa-sjef Carsten Spohr at det tyske selskapet er i kontakt med Norwegian.

– Det ligger en ny konsolideringsbølge for tur. Det betyr at vi også er i kontakt med Norwegian, sier Spohr, ifølge avisen.

Pareto Securities skriver i en oppdatering at «nyheten er svært positiv for Norwegian ettersom det allerede er kjent at selskapet har mottatt minst to bud fra Lufthansas konkurrent IAG».

Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank Markets sier til Dagens Næringsliv at IAG nå ikke kan «bare vente og se» i håp om at Norwegian-aksjen synker.

– For IAG betyr dette at de kan ikke bare «vente og se» og håpe at aksjekursen vil skli nedover i tiden som kommer fordi det er stille fra andre aktører. Hvis flere er aktive, vil det få aksjen til å gå oppover, sier han til Dagens Næringsliv.

Norwegian Air Shuttle-aksjen steg 10,13 prosent på Oslo Børs mandag.

For øvrig opplyser retten i Glostrup på sine nettsider mandag at domsavsigelsen i korrupsjonssaken knyttet til Atea er utsatt fra 19. juni til 26. juni.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities anslår en potensiell bot til 60 millioner danske kroner, som vil ha en marginal innvirkning på Atea.

– Etter vårt syn kan noen private kunder komme tilbake til selskapet når rettssaken i Danmark blir ferdig, noe som kan påvirke estimatene for annet halvår 2018 positivt, sier hun til TDN Direkt.

Atea-aksjen steg 0,81 prosent på Oslo Børs mandag.

Knyttet til oppdrettssektoren venter Pareto Securities at lakseprisen vil komme litt ned denne uken, og anslår 59 kroner kiloen, mot rundt 63 kroner pr kilo forrige uke. Hovedgrunnen skal være høyere nivåer av lakselus som fører til økt slaktevolum, spesielt i den sørlige delen av Norge.

Ifølge meglerhuset ligger den gjennomsnittlige spotprisen for andre kvartal an til å ende på rundt 68–69 kroner pr kilo. I tredje kvartal venter Pareto en snittpris på 55 kroner kiloen, og at prisen spesielt vil falle etter sommerferien i juli.

Ellers steg oljeprisen mandag og har kommet seg opp rundt prisnivået da Oslo Børs stengte fredag, etter å ha falt markant gjennom helgen. Ifølge Bloomberg News sies Opec nå å diskutere en produksjonsøkning på 300.000 til 600.000 fat pr dag i løpet av de kommende månedene.

– Oljeprisen stiger fordi 300.000 til 600.000 fat pr dag er et mye mindre tall enn 1,5 millioner fat, som mange ser som et «worst case»-scenario, og da blir det på marginen positivt for oljeprisen, sier analytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets til TDN Direkt.

Brent 1. posisjon, som er kontrakten med august-levering, styrket seg om lag 60 cent klokken 10:30 til 73,96 dollar pr fat, fra 73,37 dollar pr fat.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,75 prosent til 888,66 poeng, omsatt for 4.397 millioner kroner.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: skikkelig fotoapparat til ferien
I mange situasjoner er det bedre med et skikkelig kamera enn å ta mobilbilder
02:30
Publisert: