I tillegg mener hun at Lofoten-kommunene Vestvågøy, Flakstad og Moskenes slås sammen.

Nordland er det fylket med flest kommuner, 44 totalt. Av disse har åtte gjort positivt vedtak om sammenslåing, men ingen har funnet en partner som ønsker det samme. Dermed var i utgangspunktet ingen av fylkets 44 kommuner klare for sammenslåing.

– Det betyr at 100 prosent frivillighet i Nordland, betyr ingen endringer. Det gjør meg betenkt. Ikke over frivillighet, men over at Nordland er det fylket av alle som kanskje har det største reformbehovet, sa Solberg da hun la fram sitt forslag til ny kommunestruktur torsdag.

Les også: Avslører Jagland-feide

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: