Hobøl og Askim har ønsket sammenslåing med hverandre, men Spydeberg takket nei. Rønningen mener det er naturlig å se de tre kommunene som en enhet.

– Det er en åpenbar utfordring at Hobøl og Askim ikke har felles grense. Det er dessuten snakk om korte avstander, felles hovedfartsåre og høy integrering, sa Rønningen da han la fram sitt forslag til kommunekart torsdag.

I tillegg støtter han sammenslåingene mellom Moss og Rygge og mellom Rømskog og Akershus-naboen Aurskog-Høland, som kommunene selv har gått inn for.

Rønningen la vekt på at frivillighetsprinsippet må veie tungt. Han mente likevel at flere kommuner på sikt bør vurdere sammenslåing, og at det vil være naturlig med fem storkommuner i fylket.

– Noen kunne kanskje mene at vi kunne vært langt mer offensive. Det er regjeringen og Stortinget som velger hvor langt de vil gå, sa han.

Les også: Foreslår tvangssammenslåinger i Nordland

Avslører Jagland-feide

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: