Torsdag skal Fylkesmannen komme med sin anbefaling til ny kommunestruktur i fylket, og det kan altså bety at folkeviljen i Leikanger blir overkjørt, melder NRK.

61 prosent av innbyggerne i Leikanger stemte mot å gå med i en storkommune, og kommunestyret har vedtatt at de ville fortsette på egen hånd.

Hvordan Hamre har resonnert blir ikke klart før hun offentliggjør sin anbefaling til kommunalminister Jan Tore Sanner (H), men hun har tidligere sagt at en storkommune vil bidra til å beholde statlige arbeidsplasser.

NRK trekker også fram det at Leikanger og Sogndal er en del av et felles bolig- og arbeidsmarked. Der inngår også Luster, men den kommunen skal ikke være en del av Fylkesmannens forslag til ny storkommune. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.