- I vurderingene har vi lagt vekt på kommunenes egne vedtak. Det er bare Stortinget som kan slå sammen kommuner med tvang, sa Johnsen da han mandag la fram sine vurderinger om framtidig kommunestruktur.

Hele 19 av 22 kommuner i Hedmark sa nei til sammenslåing i folkeavstemningene.

I Fylkesmannens vurderinger pekes det på at en felles kommune i Hamar-regionen kan vært et godt tiltak. Hamar og Stange er også et alternativ.

I Glåmdalen anbefaler Fylkesmannen større og sterkere kommuner, hvor Solør og Odal trekkes frem som kommuner det må jobbes videre med. Grue bør enten bli med i en ny Solør kommune eller slås sammen med Kongsvinger, mener Fylkesmannen.

I Sør-Østerdal mener Fylkesmannen at det må gjøres grep i Stor-Elvdal. Der er kommunen avhengig av økt samarbeid med andre kommuner eller sammenslåing, mener Fylkesmannen. Engerdal bør på sikt danne en ny kommune med Trysil. Elverum klarer seg alene, men på lengre sikt anbefales det at Åmot og Elverum bygger felles kommune.

I Nord-Østerdalen er en mulig framtidig løsning at Tynset, Tolga og Alvdal etablerer et samarbeid med Folldal og Rendalen, mener Fylkesmannen. Os anbefales på sikt å inngå i nye Røros kommune.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Et kupp i nobelkomiteen, en rasende stormakt, en fortvilet utenriksminister: Her får du et lite utdrag fra boken
Dagens Næringsliv presenterer Eselet og dragen - en nobel affære. Les hele den satiriske romanen om nobelkomiteen og Norges forhold til Kina i DN fra 1. oktober.
01:25
Publisert:
 

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.